Zo veel te zien, er is nog zoveel te zien - Reisverslag uit Brugge, België van Adriënne Nijssen - WaarBenJij.nu Zo veel te zien, er is nog zoveel te zien - Reisverslag uit Brugge, België van Adriënne Nijssen - WaarBenJij.nu

Zo veel te zien, er is nog zoveel te zien

Door: Adriënne

Blijf op de hoogte en volg Adriënne

25 Januari 2025 | België, Brugge

Diamonds are a girl's best friend. Met die gedachte in het achterhoofd bezochten we vandaag in Brugge als eerste het Diamantmuseum. Denk maar niet dat je er zo maar binnen komt, nee eerst aanbellen. En dan bepaalt de dame in kwestie of je al dan niet binnen mag komen. Wij mochten er gelukkig in. Foto's maken streng verboden, toch heb ik er een paar. Brugge was ooit de belangrijkste diamantstad in de Nederlanden. Later werd dat Antwerpen, toen Amsterdam en uiteindelijk toch weer Antwerpen.

Het volgende bezoek was het Sint Janshospitaal, daarna de Lieve Vrouwekerk. Na een kop koffie met een Belgische wafel dwaalden we door smalle straatjes, zagen veel chocolaterieën en kantwerkwinkeltjes.

We waren op het Walplein, waar het bier in buizen onder de straatstenen gaat, we flaneerden aan de Dijver, slenterden door Rozenhoedkaai en Huidenvettersplein om daarna op De Burg uit te komen.

Het stadhuis bewonderd en de Basiliek van het Heilig Bloed bezocht. Door naar de Markt voor het Belfort en veel prachtige gevels. Een Belgisch patatje op een bankje in de zon, wat wil je nog meer in januari. Zo geboft met het weer, dat beseffen we heel goed.

Daarna door de Steenstraat naar het Simon Stevinplein. Echt winkelgebied, de meeste mensen kijken niet omhoog en hen vallen de mooie gevels niet op. Ons wel.

Doodmoe zochten we daarna de parking weer op om terug te gaan naar onze B[e-38]B in Damme.

Echt honger hadden we niet, toch maar gestopt bij de Italiaan om te vragen of het mogelijk was een pizza te delen. En dat kon.

Nu moe maar voldaan in ons tijdelijk onderkomen. Morgen al weer de laatste dag. Gaan we vast nog iets leuks doen.

Fijne avond allemaal en tot morgen.

• 13 Maart 2025 - 16:28

Marian Kruijssen:

Prachtig! Echt genieten jullie!

• 13 Maart 2025 - 16:28

De hele dag Marian!

• 13 Maart 2025 - 16:29

Wilma Rodermond:

Dat klinkt als een super mooie dag!

• 13 Maart 2025 - 16:29

Adriënne:

Dag met een gouden randje Wilma!

• 13 Maart 2025 - 16:30

Margreet Van Hensbergen:

Weer een prachtige dag!

• 13 Maart 2025 - 16:30

Adriënne:

Zo genoten Margreet. Januari en gewoon de hele dag buiten en strakblauwe luchten. Een cadeautje!

• 13 Maart 2025 - 16:31

Annelies Heikoop:

Brugge is geweldig!

• 13 Maart 2025 - 16:31

Adriënne:

Vinden wij ook Annelies. Het is een plek om steeds weer terug te komen.

• 13 Maart 2025 - 16:32

Annelies Heikoop:

Zeker Adriënne!

• 13 Maart 2025 - 16:32

Ursula Sterk:

Mooie foto’s lieverd. Je ziet er goed uit.

Adriënne:

Dank je wel lieve Ursula. Ik voel me ook goed!

Sasja Van Ginkel:

Weer zulke mooie foto's, Adriënne! Fijn om met je mee te reizen!

Adriënne:

Altijd welkom Sasja. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

• 13 Maart 2025 - 16:34

Rina Van Kilsdonk:

Mmmm, lekker die cookies!

• 13 Maart 2025 - 16:34

Adriënne:

Macarons Rina, mijn favoriete koekje.

• 13 Maart 2025 - 16:35

Rina Van Kilsdonk:

Mooi paar zijn jullie!

• 13 Maart 2025 - 16:35

Dankjewel Rina!

Verslag uit: België, Brugge

Adriënne

Hallo en welkom op mijn reislog! Vanaf 2006 tot en met augustus 2021 deelden Hannie en ik met jullie alle lief en leed als het ging om onze vakanties. Zoveel prachtige reizen hebben wij gemaakt. In zoveel landen geweest. Vanwege corona in 2020 en 2021 alleen in Nederland. Maar ook daar genoten we van. Zoveel dierbare herinneringen!!! En toen kwam 8 oktober 2021, de dag waarop Hannie onverwacht overleed. Ik mis haar op alle fronten en zal haar zeker ook missen op toekomstige reizen. Want zij was de durfal van ons twee, moeiteloos reed ze door de bergen en door drukke steden. Samen reizen was onze passie. Een passie die ik na 8 oktober 2021 moest ombuigen naar vakanties die goed voelen voor mij alleen, samen met mijn oudste broer, met mijn kleinkinderen, andere familieleden en/of vrienden. Hoewel het niet mee viel heb ik toch van deze reizen genoten. In februari 2023 kwam Janneke in mijn leven. Totaal onverwacht. Heel dankbaar voor. Behalve met broer Willem, kinderen en kleinkinderen reis ik nu ook met haar. Daar genieten we allebei van. Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst. Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter! Leuk dat je met me meereist! Groetje van Adriënne

Actief sinds 29 Juni 2006