De highlights van Winchester

Door: Adriënne

Blijf op de hoogte en volg Adriënne

15 Juni 2025 | Verenigd Koninkrijk, Winchester

Een drukke dag vandaag. Wel op het gemakje begonnen met een Engels ontbijt op een terrasje.

Daarna naar de kathedraal. Een heel bijzondere kerk. Zoveel kapellen dat je bijna zou verdwalen. Het meest bijzondere was wel dat je ook op een middelste en hoogste etage kon komen waar tentoonstellingen waren. Een over de bouw van de kerk, de andere over Jane Austen.

Die laatste is tijdelijk, we begrijpen nu dat haar 250ste geboortejaar wordt gevierd. Uiteraard ook haar graf bezocht, ze ligt begraven in de Winchester Cathedral.

Zo'n twee uur later een koffiepauze en vervolgens linea recta naar de Great Hall, waar de Ronde Tafel van King Arthur te bewonderen valt. Niemand weet of hij ooit geleefd heeft, het blijft een mythe.

Na de Great Hall op naar de Westgate, een museum in de poort met een prachtig uitzicht op Highstreet. Volgens de beschrijving de eerste Highstreet van Engeland.

We slenterden door allerlei achterafstraatjes, hebben ons verbaasd over de vele beschilderde 'Amsterdammertjes' en we hebben de vele deurkloppers bewonderd. Een bel hebben de meeste huizen hier niet.

Een paar parken door om uiteindelijk uit te komen bij Collegestreet no. 8, waar Jane Austen de laatste twee maanden van haar leven gewoond heeft. Onderweg leuke boekwinkeltjes gezien.

Nu terug bij het hotel, even rust voor vooral de voeten. Ik denk wel dat we alle highlights van Winchester gezien hebben. Vanavond nog lekker uit eten en dan morgen door naar West-Sussex.

Fijne avond allemaal.

• 30 Juli 2025 - 20:56

Loes De Groot:

Wat indrukwekkend en mooie plaatjes van een prachtig land!

Adriënne:

Echt heel mooi hier Loes!

Peter Bakkeren:

Wat schrijf je toch heerlijk. Verhalend reis ik mee!

Adriënne:

Dat is gezellig Peter. Zo leuk dat dat kan.

Renee Schoffelen:

Wat een heerlijk dagje. Ik vond Winchester ook zo leuk!

Adriënne:

Een fijne stad hé Renee! We voelden ons er meteen thuis.

Anita Timmermans:

Reisverslag en foto’s: Beautifull!!

Adriënne:

Het is fantastisch hier Anita!

Joke Farfields:

Wow, weer veel gezien, zeg! Genieten dus!

Adriënne:

Echt heel veel gezien Joke. Een fijne dag gehad.

Irma Ruijgrok:

Genieten van je schrijfsel en jullie foto's!

Adriënne:

En ik van die van jullie Irma!

Leny Hartong:

Heerlijk om weer mee te reizen. Ik geniet van jullie verhaal en foto's!

Adriënne:

Een heerlijke week Leny. De dagen vliegen.

Irma Ruijgrok:

Goed gezien die plafonds! Mooi! En altijd leuk een etalage met vele extra's!

Maire Meulen:

Oh, dat vind ik een hele mooie! “More pride, less prejudice”!

Gaaf hé Maire!

Janny Bos:

Die ‘Amsterdammertjes’ zijn mooi beschilderd

• 30 Juli 2025 - 21:02

Adriënne:

Waren prachtig Janny! En zoveel, zeker vijftig verschillende.

• 30 Juli 2025 - 21:02

Irma Ruijgrok:

Ja, die zijn inderdaad bijzonder!

Verslag uit: Verenigd Koninkrijk, Winchester

Zo heerlijk rustig

12 Juni 2025

Yes, we zijn er weer
Adriënne

Hallo en welkom op mijn reislog! Vanaf 2006 tot en met augustus 2021 deelden Hannie en ik met jullie alle lief en leed als het ging om onze vakanties. Zoveel prachtige reizen hebben wij gemaakt. In zoveel landen geweest. Vanwege corona in 2020 en 2021 alleen in Nederland. Maar ook daar genoten we van. Zoveel dierbare herinneringen!!! En toen kwam 8 oktober 2021, de dag waarop Hannie onverwacht overleed. Ik mis haar op alle fronten en zal haar zeker ook missen op toekomstige reizen. Want zij was de durfal van ons twee, moeiteloos reed ze door de bergen en door drukke steden. Samen reizen was onze passie. Een passie die ik na 8 oktober 2021 moest ombuigen naar vakanties die goed voelen voor mij alleen, samen met mijn oudste broer, met mijn kleinkinderen, andere familieleden en/of vrienden. Hoewel het niet mee viel heb ik toch van deze reizen genoten. In februari 2023 kwam Janneke in mijn leven. Totaal onverwacht. Heel dankbaar voor. Behalve met broer Willem, kinderen en kleinkinderen reis ik nu ook met haar. Daar genieten we allebei van. Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst. Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter! Leuk dat je met me meereist! Groetje van Adriënne

Actief sinds 29 Juni 2006