No overtaking!
Door: Adriënne
Blijf op de hoogte en volg Adriënne
17 Juni 2025 | Verenigd Koninkrijk, Chichester
Gisteren was een lange, maar leuke dag. Om tien uur in de morgen vertrokken wij vanuit Winchester in het graafschap Hampshire naar Chichester in het graafschap West-Sussex. Een prachtige rit.
In Chichester bezochten we een openluchtmuseum, een klein beetje vergelijkbaar met Orvelte in Nederland. Maar dan wel zonder de toeristische poespas van Orvelte. En veel uitgestrekter. Een paar uur rondgedwaald tussen oude huizen van rond de middeleeuwen tot 1900. In een aantal panden werd gewerkt. Zo was een dame boter aan het maken, maalden twee heren graan, was de timmerman flink bezig en heel veel vrouwen waren in de tuinen aan het werk. Ook de smid liet een staaltje vakwerk zien. Zeer interessant, van genoten.
We hadden goed ontbeten dus een kop koffie met wat lekkers volstond als lunch.
Tegen drieën door naar Ashington waar we op verjaardagsbezoek gingen bij Grace, de dochter van Anna, ons nichtje. Grace is dus een achternichtje. Ze werd tien jaar. Samen met broer Josh en liefpapa Jack, vormen ze een fijn gezinnetje.
Na het uitpakken van de cadeautjes een drankje en gezellig bijkletsen. Grace had om Indiaas eten gevraagd en dat kwam er dus ook. Gesmuld met zijn achten. Als klap op de vuurpijl kwam de birthdaycake op tafel. Alweer smullen met zijn allen.
Tegen negenen moesten we toch echt vertrekken. De route van Ashington naar Peaslake is lang en gaat voor een groot deel langs hele smalle weggetjes. Daar wil je overdag liefst geen tegenliggers hebben, laat staan in het donker. Uiteraard gebeurde dat toch, maar Janneke is een prima chauffeur.
Zonder kleerscheuren om half elf terug in Peaslake. Bijna meteen door naar bed. Moe maar voldaan.
Ook vandaag een leuke dag, maar daarover een ander keertje. Voor nu: fijne avond allemaal!
By the way: wie weet wat het verkeersbord NO OVERTAKING betekent? Ik nu wel, maar ik moest het wel opzoeken!
30 Juli 2025 - 21:07
Kitty Schaap:
Verboden in te halen. Leuk verhaal!
30 Juli 2025 - 21:07
Adriënne:
Ik weet het nu ook Kitty. Ik leer zoveel hier.
Irma Ruijgrok:
Adriënne zo ontdekte wij het woord "Urenkel" in combinatie met "Enkel"
Adriënne:
Is dat dan achterneef Irma?
Kitty Schaap:
Duits is een taal vol humor Irma.
Irma Ruijgrok:
Wel zoiets Adriënne, maar het is een achterkleinkind. En ja Kitty, een taal met humor!
Rita Ackerstaff:
Love It!
Irma Ruijgrok:
Ik had ook geen idee van no overtaking. Heerlijke dag gehad dus.
Adriënne:
Zeker Irma. Zo'n mooi land.
Janny Bos:
Wat een geweldige dag hadden jullie....is genieten hoor...vooral Orvelte...
Adriënne:
Was zeker een heel leuke dag Janny.
Loes De Groot:
Wat een mooie dag met een gouden randje lieverds! En no overtaking betekent volgens mij niet inhalen!
Adriënne:
Helemaal goed Loes. We hebben een fantastische week gehad.
Charly C?
Adriënne:
Zoiets Irma. Hij was wel geinig.
Irma Ruijgrok:
Old Mc Donald had a farm!
Hie, ha, hie, ha, ho!
30 Juli 2025 - 21:12